Tuesday

Adi Putra


Rata-rata komen mengenainya adalah lebih menjurus kepada masalah budak genius dan masalah tekanan perasaan yang bakal di hadapi. Aku melihat adiputra dari persepsi yang berbeza. Dia mempunyai matlamat yang jelas tentang apa yang dia akan lakukan suatu hari nanti. Mempunyai idola nya yang sendiri dan bisa mengunkapkan siapa idolanya tersebut.

Sekiranya tak kenal siapa adi putra aku melihatnya perawakan nya seperti kanak-kanak biasa. Tapi subhanallah, allah memberi kan mutiara sebijak adi putra. Bukan untuk dieksploitasi, bukan untuk dijaja ke sana kemari tetapi dia adalah untuk semua umat islam khasnya.
Harap adik adi tidak riak dengan ilmu yang allah beri. Alhamdulillah dengan panduan ibu dan bapanya adik Adi bukan saja pandai Matematik tapi kebijaksanaannya juga digunakan untuk menjadi seorang alhafiz..Ya allah mudah-mudahan engkau permudahkan jalannya untuk menjadi seorang ilmuan matematik yang terbilang. Jadikan dia baik akhlaknya dan kukuh imannya. Jauhkan dia dari bencana mulut dan pemikiran orang yang sentiasa berkata nasibnya akan sama seperti budak genius yang gagal. Sejahterakan dia dan semoga adi dan memberi manfaat kepada kita semua..

Masyaallah..Pemikirannya membuatkan aku sendiri terfikir aku sebenarnya semakin malas dan lupa kejadia allah kepada manusia itu tiada tolok bandingannya. Aku makin malas untuk mengunakan otak ku untuk berfikir dan mengingat.

No comments:

Post a Comment